Keraamiset täytteet

Alaposkihammas lohjennut

Asiakas tulee vastaanotolle aamulla klo 9:00 hampaan lohkeamisen vuoksi, vihloo. Todetaan, että alaleuan ensimmäinen poskihammas on lohjennut, joka on aiemmin paikattu amalgaamilla purupinnaltaan. Päädytään tekemään keraaminen osakruunu, joka on luotettava ratkaisu pitkällä aikajänteellä. Kustannusarvio 650€.

Alue ja hampaat puudutetaan, vanha amalgaamitäyte poistetaan. Lohkeama ulottuu hieman ienrajan alapuolelle, josta ien on jo hieman tulehtunut.

Koska hammas on aiemmin paikattu amalgaamilla, päädytään nyt koko purupinnan suojaamiseen keraamisella materiaalilla. Näin uuden lohkeamisen riski minimoidaan. Hammas hiotaan valitun materiaalin mukaan, tässä käytettynä materiaalina on e.max (litiumdisilikaatti) joten purupinnalle tarvitaan vähintään 1mm materiaalivahvuudeksi.

Ientaskuun laitetaan lanka, jotta hampaan reunan voi siistiä ja jäljentää. Ala- ja yläleuka jäljennetään digitaalisesti suukameralla, sekä purenta rekisteröidään. Asiakkaan kanssa sovitaan, että hän tulee lounastauolla klo 11:30 valmiin työn kiinnitykseen. Tässä välissä työ valmistetaan omalla vastaanotolla.

Klo 11:45 asiakkaalle on osakruunu liimattu ja hän pääsee lähtemään lounaalle. Puudutusta ei tarvinnut lisätä tässä vaiheessa, purentaa viimeisteltiin aavistuksen verran. Ien hieman vuotaa ienlangan poiston ja sementtiylimäärän poiston vuoksi. Ien paranee muutamassa päivässä normaaliksi, kontrollia ei näiltä osin varattu.

Työ saatiin valmiiksi yhdessä aamupäivässä, yhdellä puudutuksella ja asiakkaan aikaa käytettiin alle tunti. Aamulla käynnin pituus oli 30min ja lounaalla 20min. Työhön käytettiin CEREC-laitteistoa.

Kustannukset asiakkaalle:
Puudutus 25€ (KELA-korvaus 3€)
d.46 keraaminen täyte 600€
Toimistomaksu 0€
Yhteensä 664€

Valmis keraaminen täyte liimattuna paikoilleen, kuva heti toimenpiteen jälkeen
Valmis keraaminen täyte liimattuna paikoilleen, kuva heti toimenpiteen jälkeen

Juurihoidetun hampaan korjaus

Hammas on juurihoidettu aiemmin toisella vastaanotolla, röntgenkuvassa ei infektioon viittaavaa ole. Hammas on paikattu yhdistelmämuovilla ja hammasväli kerää jatkuvasti ruokaa, sekä tulehtuu helposti. Hoitosuunnitelmana on tehdä keraaminen täyte, jolla koko purupinta katetaan. Tämä parantaa hampaan ennustetta huomattavasti etenkin juurihoidetuissa hampaissa.

Vanha muovitäyte poistetaan ja hammas hiotaan valitun materiaalin mukaan. Tässä omaa hammaskudosta voitiin säilyttää paljon, joka parantaa ennustetta. Ala- ja yläleuka jäljennetään digitaalisesti suukameralla ja purenta rekisteröidään. Työ valmistetaan vastaanotolla ja tässä välissä asiakkaalla on mahdollisuus käydä asioilla. Seuraavassa vaiheessa kruunu liimataan kiinni ja purenta tarkistetaan, sekä sementtiylimäärät siistitään.

Työ saatiin valmiiksi yhdellä käyntikerralla, asiakas halusi odottaa vastaanotolla kunnes työ tulee valmiiksi. Asiakas tuli vastaanotolle klo 11.00 ja poistui 12.20, hammaslääkärin tuolissa asiakas istui 20+15 minuuttia. Puudusta ei tarvittu, eikä kontrollia näiltä osin varattu. Työhön käytettiin CEREC-laitteistoa.

Kustannukset asiakkaalle:
d.24 keraaminen täyte 600€
Toimistomaksu 0€
Yhteensä 600€

Valmis kruunu paikoilleen liimattuna - kuva heti toimenpiteen jälkeen
Valmis kruunu paikoilleen liimattuna - kuva heti toimenpiteen jälkeen
Siirry työkalupalkkiin